Kittendagboek nestje 16                                                     
 
Terug

23 augustus 2015
Gisterenavond kreeg ik van Annemieke de stand van zaken door over Poros. De eerste 2 dagen was hij heel terughoudend en misschien wel een beetje bang, maar dat was inmiddels al flink verminderd. Het is natuurlijk nogal een traumatische ervaring voor zo'n kitten om te verhuizen: een vreemd huis met onbekende geuren, geen moeder meer in de buurt waar je wat troost kan vinden en geen broertjes om mee te dollen. Gelukkig duurt dit nooit zo lang en ik weet zeker dat hij het heel fijn gaat krijgen.
Pepijn en Perian (Odin en Wodan) hebben de buitenren ontdekt. Pepijn kan inmiddels niet meer door het gaas, dus ik laat ze maar lekker dollen met elkaar. En terwijl ik kattensnoepjes aan het bakken ben voor iedereen, zit Pepijn een beetje te roepen naar zijn vader die in de andere buitenren bivakkeert. IK heb ontdekt dat de zalmhartjes favoriet zijn, maar ook de pâté bonbons moet ik goed opruimen, anders zijn ze in de verschillende kattenmaagjes verdwenen.
De recepten van alle kattensnacks staan in het komende Noorderlicht.

  

21 augustus 2015
Vandaag heeft ook Pepijn zijn 2de enting gehad. Zowel ik als de dierenarts waren helemaal tevreden. Of het kuurtje nou zo goed geholpen heeft of dat het zonder de vieze paste ook goed was gegaan zullen we nooit weten, maar vlak voordat ik om 9 uur naar de dierenarts ging, heb ik Pepijn nog even op de weegschaal gezet en ja hoor: 1370 gram. Dus in een week tijd ruim 200 gram gegroeid. Meneer had iets in te halen denk ik. Nu volhouden. Vandaag zijn ook de stambomen gearriveerd. Voor Poros is dat te laat, dus die stuur ik op, maar voor de andere jongens gaat het nu toch helemaal goed. FIjn hoor.

19 augustus 2015
Gisterenavond heb ik de kleine Poros naar zijn nieuwe verzorgers gebracht. Wat is het toch altijd leuk als een kitten zo welkom is. De hele familie zat met smart op hem te wachten. Jammer genoeg liet Poros zich niet zien, maar ik weet zeker dat dit helemaal goed komt. Hij is niet voor niets zo'n knuffelaar.

16 augustus 2015
Afgelopen vrijdag hebben 3 kittens hun tweede enting gehad. Omdat Pepijn en Perian nog twee weken blijven heb ik samen met de dierenarts besloten om de enting van Pepijn nog een weekje uit te stellen. Hij is niet ziek, hij eet, hij speelt, hij groeit en hij is ontzettend lief, maar het is allemaal een beetje minder dan bij de rest. Hij krijgt nog 5 dagen een extra wormenkuurtje Panacur en krijgt komende vrijdag zijn 2de enting

.


Gisteren ben ik voor de Noorman in Rotterdam geweest en heb daar de oplossing gezien om permanent kittenbrokjes voor de kleintjes beschikbaar te hebben, zonder dat de rest dit onmiddellijk opeet.
Straks boodschappen doen.

13 augustus 2015
Ik heb nu 2 reminders naar Felikat gestuurd omdat ik nog steeds niets van de stambomen heb gehoord. Op 29 juli heb ik de aanvraag per mail gestuurd naar de stamboekcommissie van Felikat en afgelopen zaterdag nog een keer een check of het wel was aangekomen, maar niets Gisteravond heb ik het hoofdbestuur om opheldering gevraagd. Poros gaat immers volgende week al verhuizen en als de stamboom er dan niet is, terwijl ik ze op tijd heb aangevraagd, word ik daar niet vrolijk van. Ik blijf waakzaam.

11 augustus 2015
Vandaag vieren we dat de kittens 12 weken oud zijn. We doen dat natuurlijk traditiegetrouw met een weegbeurt. Pepijn is nog steeds de kleinste maar ook boven de 1100 gram. Nog niet om naar huis te schrijven, maar misschien heeft Allard nog een tip. Vrijdag krijgen ze immers hun 2de enting en dat in het nieuwe gebouw van de dierenarts. Ik ben benieuwd. Het is hier overigens een vrolijke boel met 4 rondrennende kittens. Ze zijn zoooo lief en zooo vrolijk. Wat mij betreft blijven ze allemaal nog een tijdje, maar ja. dat zit er niet in.

7 augustus 2015
Ook Poros gaat definitief verhuizen. Hij gaat na zijn tweede enting in Almere wonen bij de familie Visser, samen met kinderen, een hond en een kat, kortom, dat wordt feest. Als het goed is, gaat hij naar de naam Logan luisteren. Pepijn smikkelt nog steeds lekker door. Kip, tonijn, rosbief, hij heeft wel smaak de kleine dondersteen.

Ik heb zojuist een afspraak voor de 2de enting gemaakt op 14 augustus as. Dan krijgen de jongens ook nog even een hele APK. Als ze daar niet vervelend van worden, dan kan Poros na een paar dagen verhuizen. Pepijn en Perian (Odin en Wodan) verhuizen pas eind augustus i.v.m. de vakantie van Matthijs en Sorena.
Nu nog een gouden mandje voor de mooie Parma.

  

4 augustus 2015
Poros is vandaag niet meer de kleinste. Die eer valt nu Pepijn toe. Ik weet alleen zeker dat dit maar een paar dagen duurt, dan heeft Pepijn hem weer ingehaald. Poros is in elk geval ook zwaarder dan een kilo (1060 gram) en dat is toch fijn. De jongens zijn vandaag 11 weken oud en krijgen straks nog een wormenkuurtje (nummer 4). Er is verder eigenlijk niet zoveel te melden, want het gaat prima met de boys.

        

 

29 juli 2015
Wat fijn als de dierenarts gelijk heeft. Pepijn (3de foto)  is weer helemaal boven Jan en dat na 2 dagen antibiotica. Hij eet weer als een bootwerker en rent weer net zo hard door de kamer als de andere drie. Gelukkig maar.

     

28 juli 2015
Vandaag heb ik de 10de week van de 4 jongens gevierd met een antibiotica kuurtje voor Pepijn, Hij is al een paar dagen een beetje sloom en wil niet zelf eten. Volgens Allard heeft hij wat last van een dunne darm bacterie en moet het met een kuurtje Flagyl nu snel overgaan.  Pepijn heeft geen koorts, hoeft niet te spugen en is niet uitgedroogd. Morgen moet ik even bellen hoe het gaat, maar ik maak me geen zorgen. De 2 creme jongens gaan definitief naar Matthijs en Sorena. De stamboom aanvraag gaat zonder roepnaam naar Felikat, maar dat maakt ook eigenlijk niet uit. Verder is er geen klagen met deze kanjers.

     

26 juli 2015
Op deze zondag is er bezoek geweest voor Pepijn en Perian. Zoals het er naar uit gaat zien, zullen beide jongens naar Zwolle verhuizen. Deze week hoor ik welke namen de jongens gaan krijgen van Matthijs en Sorena. Als ik het voor woensdag weet, kan ik ze nog aan de stamboom laten toevoegen. Altijd fijn als kittens zo gewenst zijn.

 

24 juli 2015
Vandaag was het niet zo'n leuke dag voor de boys, want er stond een bezoekje aan de dierenarts op het programma. Ik stond al voor 9 uur met een koffer vol kittens op de stoep bij Allard Hendriks. Hij was weer heel enthousiast over de jongens en ze zijn allemaal goedgekeurd. Het was overigens wel een hele organisatie om de nieuwe dierenpaspoorten ingevuld te krijgen. De jongens hebben alleen maar hun eerste enting en chip gehad, maar ik stond een uur later pas weer buiten. Er moest van alles ingevuld worden, zowel in het boekje als geregistreerd op internet, gelamineerd, getekend, kortom de wachtkamer zat helemaal vol, toen ik weer vertrok.

Met uitzondering van Perian hebben de jongens zich kranig gedragen. Perian was aan het gillen als een mager speenvarken. Twee prikken in je nek is natuurlijk ook niet fijn, maar een beetje overdreven was het wel. Enfin, eenmaal weer thuis was hij het ook meteen weer vergeten.

        

21 juli 2015
9 weken alweer en aankomende vrijdag gaan de jongens voor hun chip en de eerste enting. Omdat ik me een week heb vergist met de leeftijd krijgen ze vanavond ook voor de 3de keer hun wormenkuurtje. Het gaat overigens heel goed met de 4 boys. Ze horen er helemaal bij, Deze week gaat de aanvraag voor de stambomen de deur uit. Nu alleen nog enkele fijne verzorgers voor de jongens. Gek dat er geen mensen in de rij staan voor het stel, want ze zijn zoooooo leuk. Kijk maar eens: alle 4 op een rij.

        

14 juli 2015
Het is feest vandaag, want de jongens zijn 8 weken en moeten weer op de weegschaal. Het is wel een groot verschil tussen onze beer Perian en Poros. Kijk maar eens in het tabelletje. De jongens maken er ze helemaal geen probleem mee, want ze spelen de hele dag dat het een lieve lust is. Doriath vindt het ook allemaal okee, maar dat is dan ook zo'n lieverd. Ze kunnen het gelukkig ook goed met de andere tantes en met Rambo vinden. Het is hier dus reuze gezellig in huis.

         

 

10 juli 2015
Het is alweer van dat mooie week buiten en ik zit binnen. Niet zo erg hoor, ik geniet mateloos van de 4 zonen van Doriath. Ze gaan als een speer. Ik moet trouwens Ayla heel goed in de gaten houden, want net als een paar jaar geleden, probeert ze steeds een kitten te stelen. Gelukkig duurt dit maar even en binnenkort zal ook Ayla ze te zwaar vinden om ze met haar bek te verplaatsen. Nu is ze in elk geval even buiten en dan hoef ik niet op te letten.

           

6 juli 2015
Wat gaat het allemaal toch snel als het zo goed gaat. De boys zijn alweer 7 weken en vanavond moeten ze er helaas weer aan geloven: anti wormen pasta. Ze zijn allemaal zo lief dat dit vast geen problemen gaat opleveren. Ze eten nu volop vlees, zijn reuze zindelijk en denderen door de kamer alsof ze nooit anders hebben gedaan. De kleine Poros blijft nog steeds de kleine Poros. Heel raar eigenlijk want het is een heel actief katertje. Het zal allemaal wel niets uitmaken, maar ik had toch liever gehad dat hij net zo zwaar was als zijn broertjes. Hij lijdt er in elk geval niets onder.

           

 

30 juni 2015
Vandaag vieren we dat de jongens 6 weken oud zijn. Gelukkig hoeven ze vandaag geen wormenkuurtje.  Dat komt volgende week weer. Als ik thuis ben, dan mogen ze lekker door de kamer rennen. Het lukt bijna niet meer om ze 's nachts en als ik naar mijn werk ben om ze in de bench op te sluiten. Ik snap dat natuurlijk wel. De bench is best groot, maar ze zijn er natuurlijk helemaal op uitgekeken. Afgelopen weekend lag Noorderlicht weer in de bus. Altijd weer kicken als het blad uitkomt en het net zo mooi is, als ik had gehoopt. Poros blijft klein, maar als ik hem door de kamer zie rennen en vol in de aanval gaat op zijn grote broers, dan is er niks mis mee. Heerlijk stel.

     

25 juni 2015
De jongens hebben hun eerste wormenkuurtje prima doorstaan. Ze zijn inmiddels allemaal dol op vlees en brokjes en denderen door de kamer. Ze zijn zoooooo lief.

            

23 juni 2015
De kittens zijn vandaag 5 weken oud en ze hebben vanavond hun eerste wormenkuurtje hebben gehad. Zonder problemen lukte het om één streepje van de Flubenol pasta in hun bekjes te spuiten. Ze waren natuurlijk ook niet voorbereid op zo'n vieze spuit.. Ik ben benieuwd of het over 2 weken weer zo gemakkelijk gaat. Het lukt me in elk geval niet meer om de jongens in de bench te houden. Als ik thuis ben, dan mogen ze rondlopen. Ze zijn immers allemaal min of meer zindelijk in de bench, dus dan wordt het ook de hoogste tijd om je wereld wat te vergroten. Ik laat ze natuurlijk niet alleen, want ik heb nog geen idee of ze soms aan electriciteits kabeltjes beginnen te knagen. Het zijn trouwens wel knuffelkatertjes. Heerlijk!!!

 

20 juni 2015
Alle kleintjes snoepen nu van het vlees en van de brokjes. Parma is daar natuurlijk al helemaal aan gewend en die groeit dan ook als kool.  Natuurlijk hoort daar dan ook een kattenbakje bij en gelukkig hebben ze deze allemaal in gebruik genomen. Nog een paar dagen wennen en dan kan het grut af en toe uit de bench, Dan begint voor mij natuurlijk het gedoe met al die kattenbakjes. Ik heb ze al klaar staan. Een goed begin is het halve werk.

 

19 juni 2015
Het is alweer weekend voor mij en dan kan ik extra tijd aan de kittens geven. Poros blijft nog steeds een beetje achter, maar speelt dat het een lieve lust is. Parma, zijn zwarte broertje geniet al volop van vlees en brokjes. Water drinken doen ze alle 4 wel. Ik heb afgelopen week bij Medpets (medische webwinkel) een nieuwe tube wormenpasta besteld, want volgende week zijn de kittens alweer 4 weken oud en dan begin ik met de wormenkuurtjes. Ik heb vanmorgen bij de dierenarts in elk geval al een afspraak gemaakt voor de 1ste enting en de chip.

     

16 juni 2015
De kittens vieren vandaag dat ze vier weken oud zijn. Ze willen absoluut niet meer op het warmte kussentje liggen, dus dat heb ik opgeruimd en tot hun grote plezier heb ik de kaaspunt in de bench gezet. Ik heb ook nog een leuk krabpaaltje voor kittens neergezet, dus ze kunnen nu apekooien  in de bench. De kittens amuseren zich fantastisch en ik geniet.

            

13 juni 2015
Vanmorgen moest ik om 8 uur bij een dierenarts in Duiven zijn, want ik had me opgegeven voor een reanimatie - workshop. Natuurlijk verdwaalde ik weer, ondanks dat ik al en paar keer bij deze dierenarts was geweest. Duiven is opgebroken en ik wist een slimmere weg. Ja ja, 10 minuten te laat, terwijl ik al om half 8 de deur uitging.
Met de kittens gaat het heel goed. Ze spelen met elkaar, ze hebben inmiddels hun melktandjes, drinken een beetje water en beginnen zich te interesseren voor de etensbakjes van Doriath. Hoewel Poros nog steeds de kleinste is, doet hij het heel goed. Ik begin er trouwens weer erg te vermoeden dat de zwarte jongens ook zilver dragen. Ze zijn in elk geval prachtig. Vanavond komt Marieke (redactielid bij de Noorman op bezoek. Ik ben benieuwd wat zij ervan vindt.

           

 

8 juni 2015
Ook Poros is nu boven de 300 gram. Hij blijft nog wel een heel klein beetje achter bij zijn grote broers, maar wellicht is dat verleden tijd als ze zelf gaan eten.
Dit zal wel niet zo lang meer duren, want Parma is al van het bakje water aan het snoepen. Verder gaan de jongens voorspoedig

 

5 juni 2015
Ik heb het terugleggen van de kleintjes op het warmtekussentje opgegeven. Ze scharrelen de hele bench door en zoeken Doriath overal op. Ik heb net alles gestofzuigd, geborsteld, gesopt, etc. dus de kittens zullen het dienblad met lekkere hapjes voor Doriath binnenkort wel tegenkomen. Ik ben benieuwd of ze daar al wat belangstelling voor hebben. De kittens beginnen nu een beetje met elkaar te spelen en dat is zo leuk om te zien. Het gaat allemaal nog een beetje knullig,, ze vallen regelmatig om of zitten in de lucht te bijten (nog zonder tandjes) of ze zijn heel zachtjes om aandacht aan het piepen. Nu dat krijgen ze wel. Ik zal eens zoeken waar mijn kittenkrabpaaltjes staan.

                 

 

2 juni 2015
Toen ik vanmorgen beneden kwam, lagen de kittens niet op hun lekkere warme plekje op het kussentje, maar lagen aan de andere kant in de bench. Ik heb ze maar teruggelegd in hun warme mandje, want hier zijn ze toch echt te klein voor.
De kittens zijn vandaag 2 weken oud en gaan best lekker. Poros mag van mij nog wel wat meer groeien, maar kleintjes moeten er ook zijn. Ze beginnen nu echt interesse in hun omgeving te krijgen en gaan voorzichtig wat met elkaar spelen. Nog een weekje, dan gaat de leukste tijd beginnen. Hier alvast een voorproefje van deze 4 kanjers (in volgorde van geboorte).

              

31 mei 2015
Nog steeds niets te melden, behalve dat Doriath steeds beter gaat eten en dat kun je ook goed aan de gewichten van de kittens zien. Doriath is dol op de zakjes kittenvoer van Royal Canon (Ik heb er een heel stel van Elly en Anne Piet gekregen ), zakjes Gourmet (€ 0,49 bij de Action en Hill's AD (Heel duur bij de dierenarts) Ze groeien nu elke dag ongeveer 15 gram en daar is niets mis mee.  Ze beginnen al een beetje rond te scharrelen. Zoooo leuk.

30 mei 2015
Als er niets te melden is, dan is er niets te melden. Dat is nu eigenlijk ook zo, maar het is ook leuk om weer een paar nieuwe foto's te laten zien. De kittens zijn allemaal dik boven de 200 gram en dat moet ook. Doriath heeft gisteren haar laatste antibioticum  pilletje gehad en eet inmiddels wat beter. Ze heeft trouwens wel smaak, want als ik heel goedkoop kattenvoer neerzet, dan eet ze veel minder dan wanneer ik kattenvoer van een duur merk in haar bakje doe. Enfin, ik ben dik tevreden met het spul.

                    

 

27 mei 2015
Gisteren aan het eind van de middag heb ik bij de dierenarts een paar blikjes Hill's AD gekocht (Pfffft, wat duur), dus ik kan Doriath lekker verwennen. De kittens gaan sowieso als een speer. Kijk maar eens bij de gewichten hieronder. Poros heeft nog kleine spleetjes in plaats van ronde oogjes, maar de andere drie kijken al lekker rond. Niet dat ik denk dat ze al veel zien, maar goed, het ziet er al wel heel stoer uit. Als ze één van mijn handen ruiken, dan beginnen ze te sabbelen. Zouden ze dat associeren met de kittenmelk die ik af en toe geef? Dat wordt trouwens steeds minder, Vanmorgen wilde alleen Perian nog een paar slokjes; de rest heeft gelukkig liever de melkbar van Doriath.

  

 

26 mei 2015
De kittens zijn vandaag een week oud en 2 katertjes hebben hun oogjes al open. Is dat snel???? Officieel hoort dit rond dag 10 te gebeuren, maar ik zie het niet voor het eerst. Het gaat in elk geval prima met het stel en met moederpoes ook. Doriath krijgt nog wel 2 keer per dag een antibiotica pilletje. Niet omdat ze het nodig heeft, maar omdat ik de kuur moet afmaken.
Ik ben er nog wel steeds mee aan het worstelen hoe ik Doriath beter aan het eten kan krijgen. Ik zal straks de dierenarts eens bellen voor tips en meer blikjes Hill's AD.

25 mei 2015
Doriath en haar 4 zonen (ja, ik weet het nu zeker) liggen in de bench op hun nieuwe tapijtje. Gisteren kwamen Gerrit en Marga het brengen en ik heb de bench meteen opnieuw ingericht. Prachtig is het geworden. Het blikje Hill's AD dat Marga had meegebracht, is door Doriath met smaak opgepeuzeld, dus ik zal morgen de dierenarts bellen voor meer van dit lekkere krachtvoer. De kittens waren deze keer maar een klein beetje gegroeid, dus ik ben vanmorgen weer gaan flessen. Gisteren wilden ze dat niet meer, maar vanmorgen werd het flesje fanatiek leeggezogen. Eigenlijk valt er niet veel meer te vertellen, want het gaat best goed met het stel.

        

24 mei 2015
Alle kittens groeien nu als kool. Ook het kleine meisje, dat misschien toch wel een jongetje zou kunnen zijn. Dan doop ik hem om van Primula naar Poros. Wel jammer, want ik vond Primula nou net zo leuk. Doriath eet nog steeds mondjesmaat, maar ik heb gisteren een enorme verscheidenheid aan hapjes gekocht in Duitsland. Daar zit vast wel iets bij wat ze zo lekker vind, dat ze wat meer gaat eten. Vooralsnog sabbelt ze overal het sap vanaf om daarna met lange tanden aan de rest te beginnen. 
Ik vind van de kittens in elk geval al wat ingedroogde navelstrengetjes, dus dat is helemaal volgens de verwachtingen.

  

23 mei 2015
Het kleine meisje (Primula) groeit nog niet zo hard als haar grote broers, maar dat komt vast helemaal goed als Doriath wat beter gaat eten.
De Royal Canin kittenmelk gaat er overigens prima in. Omdat ik er nog niet helemaal op vertrouw dat de echte moedermelk voldoende is voor de kittens, maak ik een paar keer per dag een beetje kittenmelk met een schepje Rehydration Support (Ook van RC) en dat lusten ze allevier heel graag. Het is zo schattig als zo'n klein molletje uit een flesje drinkt.
Zodra de kittens een piep laten horen is Doriath er trouwens als de kippen bij. Dus de sterilisatie heeft beslist haar moeder-instinct niet aangetast. Nu alleen nog zoeken naar de lekkerste hapjes (naar de smaak van Doortje tenminste). Royal Canin kittenbrokjes, Gourmet Perle, Geitenmelk, Convalescence, koolvis (rauw of gekookt) of de superlekkere blikjes van AH:  na een paar hapjes is het alweer afgelopen. Ik zal eens op zoek gaan naar Hill's AD.
Na de schrik van afgelopen donderdag, ben ik in elk geval dik tevreden.

Gisteren heb ik van de dierenarts enkele foto's van het eindresultaat van de sterilisatie gekregen. Geen smakelijke foto's maar het is duidelijk te zien dat de placenta's zich helemaal achterin de baarmoederhoorns bevinden. Een sterlisatie was dus echt onvermijdelijk.

  

22 mei 2015
De schrik van gisteren zit er nog een beetje in, maar eigenlijk is het niet meer nodig. Doriath voelt zich volgens mij weer prima en de kittens zijn, mede dankzij een flink aantal flesjes kittenmelk eindelijk flink gegroeid. Ik durf in elk geval weer verder te kijken dan een uurtje.

Ik ben nog steeds niet zeker van de geslachten van de 2 zwarte kittens, maar als mijn vermoeden klopt, dan is het als volgt:

Kitten 1:        Creme                          kater        Pepijn
Kitten 2:        Creme                          kater        Perian
Kitten 3:        Zwart                            poes        Primula
Kitten 4         Zwart met polarispunt     kater        Parma

Ik laat het nog wel even checken door iemand die dat beter kan zien dan ik en dan wordt de namen van de zwarte kittens nog veranderd.
Ik heb de kittens net gewogen, een schoon bedje gemaakt en voor Doriath wat lekkere hapjes klaar gezet. Nu met papa Zipper naar de dierenarts, want daar heb ik een afspraak gemaakt voor castratie. Hij heeft nu lang genoeg apart van de meiden gewoond. Straks lekker allemaal samen in Huize Balingshoek.

21 mei 2015
Hoewel de kittens allemaal slechts een paar gram gegroeid zijn, maak ik me daar geen zorgen over. Wel over Doriath. Ze bloedt nog steeds en ondanks alle lekkere hapjes is ze nauwelijks tot eten te verleiden. Zelfs voor een lekker papje Convalescence haalt ze haar neusje op. Straks toch de dierenarts nog maar even bellen. Wat een gedoe weer. Ze is ondanks alles niet bij haar kittens weg te slaan. Wat een moedertje!!!

 

Ik was er al bang voor en ja hoor: Voor 9 uur zat ik al met een doodzieke Doriath bij de dierenarts. Allard voelde in haar buik iets zitten wat er niet hoorde en we hebben besloten om haar baarmoeder te verwijderen. Om half 10 was ze al onder het mes en om 11 uur kon ik een hele slaperige poes ophalen. Er zaten inderdaad nog 2 nageboortes in de baarmoeder maar die zaten zo vast dat deze er nooit met medicijnen, laat staan, spontaan uit waren gekomen. Mijn gevoel van afgelopen dinsdag klopte dus wel. Enfin, Doriath is weer thuis, ze eet (niet veel, maar toch) en begint weer interesse in haar kroost te krijgen. Ik ga haar in elk geval flink verwennen.

19 mei 2015 avond
Ik heb de hele middag nog zitten wachten of er nog een 5de kitten kwam, maar dat is niet gebeurd. Ik heb na overleg met de dierenarts (Allard Hendriks) besloten om de volgende dag af te wachten om te kijken of we nog iets moeten doen aan eventueel achtergebleven placenta's. Kittens die goed drinken (en dat doen deze) hebben hetzelfde effect als een oxytocine, dus overbodig. Doortje is een hele trotse zorgzame moeder. Ik geniet volop. De creme kittens zijn natuurlijk katertjes, Morgen maar eens goed kijken of ik kan zien of de donkere kittens poesjes of katertjes zijn en wat die witte staartpuntjes betekenen.

19 mei 2015 ochtend
Na een 3de nachtje op de bank was ik min of meer geradbraakt. Ik ging me ook zorgen om Doriath maken, want ze was zooooo dik en ik voelde helemaal ging kitten bewegen. Ging het fout of konden ze zich gewoon niet meer bewegen???? Ik hoefde niet lang te wachten. "s Morgens om 6 uur gedroeg Doriath zich ineens anders. Ze bleef in de gang liggen en toen ik haar kon ze bijna niet meer lopen. Ja hoor, de bevalling ging beginnen. Om 7 uur in de morgen kwam het eerste kitten: Crème. Een half uur later nog zo'n mooi crème kitten en daarna was het ruim een uur rustig. Om kwart voor 9 zag ik dat nummer 3 zwart was en dat gold ook voor het 4de kitten dat om half 10 werd geboren. Ik weet niet of er nog meer komt of dat de placenta's vanzelf komen, want daar heb ik er maar 2 van gezien. Ze wegen tussen de 90 en 126 gram, dik tevreden dus. Als er verder niets meer gebeurt komt Allard de dierenarts vanmiddag het nestje nog even checken. Maar misschien komt er nog wel een nummer 5.
Dit is er in elk geval wat er tot nu toe is gebeurd.

           

12 mei 2015
Nog een week te gaan en Doriath begint lekker op te bollen. Ze woog zojuist  4450 gram en dat betekent dat ze bijna 900 gram is gegroeid vanaf het moment dat ik haar voor het eerst op de weegschaal zette. Ik hoop zo dat het allemaal goed gaat. Ik maak me in elk geval drukker dan de aanstaande moeder. Enfin, nog één dagje werken en dan kan ik haar goed in de gaten houden en een beetje extra verwennen.

1 mei 2015
Doriath heeft er lekker de groei in. Ik ben 11 april begonnen om haar regelmatig op de weegschaal te zetten. Ik weet uit ervaring dat dit de laatste 2 weken extra hard gaat, dus dat belooft nog wat. Vandaag woog ze al 4220 gram en dat is toch al 600 gram meer dan toen ik begon. Ze blijft in elk geval even lief, dus als ze dat aan de kittens meegeeft, ben ik dik en dik tevreden.

20 april 2015
Omdat ik nog steeds een beetje twijfelde of Doriath wel echt zwanger is en ik toch de laatste paar nestjes als gecompliceerd heb beschouwd, heb ik vandaag een "pretecho" laten maken.
De buik van Doriath werd kaal geschoren en de dierenarts zag zeker 4 of 5 kittens, maar misschien werden het er nog wel meer. Pffft, dat hoop ik natuurlijk niet, maar we zullen het zien.
Rond 19 mei is het zover. SPANNEND.
 Het was wel grappig dat de dierenarts mij voorzag van de volgende tips voor de bevalling:

 Lief bedoeld natuurlijk, maar dit wordt nestje 16 en ik heb niets nieuws gehoord.

22 maart 2015
Op 15 maart was Doriath vreselijk krols en mocht bij Zipper logeren op de kattenkamer. Toen Doortje na een paar dagen weer tussen de rest van de tantes rondliep ging ze weer op de grond liggen op dezelfde manier als tijdens haar vorige zwangerschap: Poehpoeh, wat ligt die dikke buik in de weg.
Natuurlijk was er helemaal nog geen dikke buik te zien, dus dat was heel grappig. Nu afwachten.