Kittendagboek nestje 15                                                       
Terug

22 maart 2015
Ondanks nog een bezoek aan dierenarts, waarbij nog extra vocht en voeding is toegediend, is het kleine meisje toch overleden. Arme Kari.

21 maart 2015
Gistermiddag en avond was het kleine meisje een beetje slapjes, dus ik heb mijn best gedaan om er met een flesje steeds een paar ml  kunstmelk in te krijgen. Dat betekende voor mij dus niet veel slaap vannacht, maar vanmorgen werden mijn inspanningen beloond. Het kitten was 6 gram aangekomen en Kari blijft steeds langer bij haar dochter, die een tepel probeert te bemachtigen. Ik weet niet of er al melk uitkomt, maar het ziet er in elk geval beter uit dan gisteren.

 

20 maart 2015
Vandaag was het voor de grote dag. Gelukkig wist Kari niet dat haar een keizersnee te wachten stond. Ik was wel heel zenuwachtig, maar het is geweldig gegaan. Ongeveer kwart voor 12 is het kitten verlost. Ik mocht erbij zijn en heb heel wat foto's gemaakt, Het lijkt een mooi blauw gestreept meisje, maar misschien is het ook wel zilver. Ik wacht het maar even af. Ze woog 120 gram en dat is mooi. Nu moet Kari nog even wennen aan haar kitten. Ik heb het wel met haar te doen hoor. Enfin Allard, de dierenarts heeft bij Kai meteen de baarmoeder en eierstokken verwijderd, dus het is haar laatste kitten.

                    

6 maart 2015
Omdat de vorige bevallingen bij Kari niet helemaal voorspoedig zijn verlopen, heb ik vandaag een röntgenfoto laten maken. Kari is zwanger van 1 kitten. Dat is opnieuw niet veel, maar het belooft wel een joekel te worden. Bij één kitten is het maar afwachten of de bevalling wordt ingezet en om deze beide redenen hebben we besloten tot een keizersnee op 20 maart as. Als er dan tenminste nog niets geboren is.........

  

12 februari 2015
De tepeltjes van Kari die ik kan zien, zijn rood en opgezwollen. Zwanger ???? Ik twijfel niet meer.

15 januari 2015
ZIpper heeft nog maar eens geprobeerd om vader te worden van kittens van Kari. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat hij als dekkater optreedt, want ZIpper is inmiddels acht jaar en het wordt hoog tijd dat hij gezellig bij de meiden binnen komt wonen. Als het hem deze keer ook lukt, kunnen de poezenkittens zwart of schildpad zijn en als er katertjes worden geboren rood of zwart Alle kittens kunnen zowel met als zonder wit, met of zonder zilver en met of zonder vachttekening zijn. Als het is gelukt, dan komen de kittens rond 25 maart.
Tegen die tijd zet ik de de kittenkooi weer op zijn plekje in de kamer. Ik vind het weer razend spannend worden.