Balingshoek

Tolkien
Op mijn 17de maakte ik voor het eerst kennis met de schrijver J.R.R. Tolkien. In de Ban van de Ring is in 2003/2004 een hype geweest door de verfilming door Peter Jackson. Ik ben al 30 jaar fan van het verhaal. 
In mijn boekenkast neemt de Tolkien verzameling een prominente plaats in. 
Toen ik bij de aanvraag van een catterynaam een aantal alternatieven moest opgeven, wist ik één ding zeker: de naam moest uit de Tolkien mythologie komen. Balingshoek is het huis van Bilbo en Frodo Balings, de hoofdpersonen uit respectievelijk de Hobbit en In de Ban van de Ring. De kittens die in Balingshoek worden geboren, krijgen ook allemaal een stamboomnaam uit de mythologie van Tolkien.
Balingshoek staat in het dorpje Hobbitstee en is in het verhaal de metafoor voor alles wat waard is om voor te vechten.

 

 

 

De cattery
In de achtertuin staat een groot verwarmd tuinhuis met een buitenren van ca. 8 meter daaraan vast. Ongecastreerde katers wonen meestal buiten en de poezen in huis.
Als het buiten te koud of te warm is, of er is een logé voor één van de katers, dan kunnen ze terecht in de kattenkamer.
Om te voorkomen dat de katten worden gestolen of een nare aandoening oplopen, maar ook omdat ik het buiten te gevaarlijk vind, mogen de katten niet vrij buiten lopen.
Zipper, Ruby en Ragnor (Sjakie) zijn gecastreerd en leven samen met de meiden, maar Ollie kan nog steeds voor nakomelingen zorgen. Ze zijn overigens graag buiten.